top of page

Αξιοθέατα

Μαδρίτη
  • Palacio Real-Μαδρίτη

Το Palacio Real (Βασιλικό Παλάτι) της Μαδρίτης, είναι η επίσημη κατοικία του βασιλιά της Ισπανίας, αν και χρησιμοποιείται μόνο για κρατικές τελετές ενώ των υπόλοιπο χρόνο είναι ανοιχτό στο κοινό. Το Βασιλικό Παλάτι χτίστηκε μεταξύ του 1738 και του 1755 και ο βασιλιάς Κάρλος Γ’ μετέφερε την κατοικία του εκεί το 1764. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν μέσα στα δωμάτια και τις αίθουσες του παλατιού και να θαυμάσουν την εξαιρετική διακόσμησή του.

  • Μουσείο του Πράντο  

Το El Prado είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία της Μαδρίτης με περισσότερους από 2.7 εκατομμύρια επισκέπτες. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του πλανήτη καθώς διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες συλλογές, με περισσότερα από 1300 έργα της Ευρωπαϊκής τέχνης, από το 12ο αιώνα έως τις αρχές του 19ου. Το μουσείο έχει έργα από τους διασημότερους Ισπανούς ζωγράφους, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικής καταγωγής El Greco ενώ το πιο γνωστό έργο του μουσείου θεωρείται το Las Meninas του Velázquez. Επίσης διαθέτει και έργα διάσημων Ολλανδών, Εγγλέζων αλλά και πολλών Ιταλών. Το μουσείο πήρε το όνομα του από την γειτονιά που κάποτε βρίσκονταν μια αγορά που ονομάζονταν prado. Αν προτιμάτε την μοντέρνα τέχνη, τότε κοντά στο μουσείο του Πράντο θα βρείτε και το μουσείο της Ελληνίδας βασίλισσας Σοφίας , που περιέχει έργα τέχνης του 20ου αιώνα.

  • Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ»

Η Πλάθα Μαγιόρ, ένα τεράστιο τετράγωνο στο κέντρο της Μαδρίτης, πολλή δημοφιλές αξιοθέατο για τουρίστες αλλά και ντόπιους. Το συμμετρικό ορθογώνιο τετράγωνο διαθέτει μια ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, παρόμοια με την Place des Vosges του Παρισίου. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα το μέρος ήταν απλά μια αγορά έξω από τα τείχη της πόλης. Το 1560 ο βασιλιάς Φίλιππος II ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Juan de Herrera να μετατρέψει την αγορά σε πραγματική πλατεία. Χρειάστηκαν όμως αρκετά χρόνια μέχρι το 1617, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φιλίππου ΙΙΙ, πριν η Πλάθα Μαγιόρ ξεκινάει να κατασκευάζεται. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη πλατεία, 120μ. μακρύ 90μ. σε εύρος που περιβάλλονταν από ξύλινα κτήρια. Φωτιές όμως κατέστρεψαν τις κατασκευές γύρω από τις πλατείες 3 φορές στην ιστορία: το 1631, 1672 και το 1790. Κάθε φορά μετά τις καταστροφές τα κτήρια ανακατασκευάζονταν και σήμερα βλέπουμε την τελευταία ανακατασκευή με το σχέδιο του Juan de Villanueva. Η Πλάθα Μαγιόρ είναι το σημείο για να απολαύσετε τη μπύρα σας με μεζέδες.

  • Santiago Bernabeu (Γήπεδο)

Το Στάδιο Santiago Bernabeu είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Μαδρίτη της Ισπανίας και η έδρα της Ρεαλ Μαδρίτης. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του πρώην προέδρου της Ρεαλ, Santiago Bernabeu. Έχει φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 4 φορές, 1957, 1969, 1980 και τον τελικό του UEFA Champions League το 2010. Οι τελικοί για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών του 1964 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 έχουν επίσης πραγματοποιηθεί στο Santiago Bernabeu, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ισπανία και το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο σαν έδρα ενός Ευρωπαϊκού συλλόγου, πίσω μόνο από το Camp Nou, την έδρα της Μπαρτσελόνα

Βαρκελώνη

  • Sagrada Familia

Η Σαγράδα Φαμίλια  είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.

Το έργο ήταν αρχικά μια ιδέα ενός Καταλανού βιβλιοπώλη, του Τζόσεπ Μαρία Μποκαμπέλα, οποίος και ξεκίνησε την κατασκευή της κρύπτης του ναού στις 19 Μαρτίου 1882 με αρχιτέκτονα τον Francisco de Paula del Villar. Έναν χρόνο αργότερα μπήκε στο πρότζεκτ ο Γκαουντί και το 1883 είναι πλέων αναλάβει την πλήρη ευθύνη, αλλάζοντας δραστικά τα σχέδια. Ο Γκαουντί αφιέρωσε πλήρως τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια και μέχρι το 1926 που απεβίωσε, είχε ολοκληρώσει το 15 με 25 τοις εκατό.

Η κατασκευή χαρακτηρίζεται από δεκάδες συμβολισμούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κεντρικό πύργο που ονομάζεται "πύργος του Χριστού" και με τα 170 μέτρα , καθώς ο Γκαουντί πίστευε ότι η δημιουργία του δεν πρέπει να ξεπεράσει τη δημιουργία του θεού.

  • Park Guell

Το πάρκο του Guell βρίσκεται στο λόφο "el Carmel" και είναι άλλο ένα έργο του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí. Περιέχει δημιουργήματα του Gaudí όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης. Μέσα στο πάρκο θα βρείτε ένα μικρό σπιτάκι στο οποίο ο ίδιος ο αρχιτέκτονας έχει μείνει σε κάποιο διάστημα της ζωής του. Καθώς απολαμβάνετε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο θα βρείτε ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά.

  • Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης

Το Ολυμπιακό χωριό βρίσκεται στη γειτονιά του Sant Marti στη Βαρκελώνη. Κατασκευάστηκε τέλη του 1980 με σκοπό να φιλοξενήσει τους αθλητές που πήραν μέρος στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων το Ολυμπιακό χωριό ανακατασκευάστηκε και σήμερα αξιοποιείται 100%. Τα δύο τεράστια κτίρια που κάποτε φιλοξενούσαν τους αθλητές μετατράπηκαν σήμερα σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας και σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, από τα καλύτερα της Ευρώπης. Ακριβώς μπροστά από τους δυο πύργους βρίσκεται τεχνητή παραλία η οποία φιλοξενεί μπαρ, εστιατόρια, τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης καθώς και το καζίνο της Βαρκελώνης. Στην παραλία δεσπόζει επίσης και μία μεγάλη μεταλλική κατασκευή, δημιούργημα του Frank Gehry. Η περιοχή φιλοξενεί και το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, με έναν τεράστιο γυάλινο διάδρομο στην είσοδο όπου σας επιτρέπει να περάσετε ανάμεσα από καρχαρίες. Διάσπαρτα πάρκα και κήποι διατίθενται για την αναψυχή των πολιτών.

  • Camp Nou

Ιστορικό γήπεδο της Βαρκελώνης, έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα. Με χωρητικότητα 98.772 θεατών, είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης κι ένας από τους ναούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

 Ο θεμέλιος λίθος του Καμπ Νου τέθηκε στις 28 Μαρτίου 1954 και τα εγκαίνια έγιναν στις 24 Σεπτεμβρίου 1957 σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι 90.000 οπαδοί της Μπάρτσα. Ακολούθησε φιλικό παιγνίδι με την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας, που έληξε με το χορταστικό 4-2 για τους «Μπλαουγκράνα»..

Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο σημείο συνάντησης των οπαδών της ομάδας, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μπουτίκ, μουσείο με 1.420 εκθέματα και 420 Κύπελλα, καθώς και παρεκκλήσι για τις πνευματικές ανάγκες των ποδοσφαιριστών. Για του λόγου το αληθές, κάθε χρόνο δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Σεβίλλη
  • Catedral de Sevilla

Ο καθεδρικός ναός της Σεβίλλης είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στον Κόσμο μετά από αυτούς του St. Peters της Ρώμης και του St. Paul's στην Αγγλία. Κρατάει όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου Γοτθικού κτίσματος στων πλανήτη. Η εργασίες ξεκίνησαν το 1401 και διήρκησαν πάνω από 100 χρόνια αντικαθιστώντας ένα Αραβικό τζαμί που υπήρχε από την εποχή της κατάληψης από τους Άραβες του Μαρόκου. Το "Patio de Naranjos" και το κυρίως τμήμα του "Giralda" είναι τα μόνα κομμάτια που έχουν απομείνει από το τζαμί. Ο καθεδρικός κατασκευάστηκε για να επιδιώξει τον πλούτο της πόλης καθώς είχε πλέων αναδειχτεί σε σημαντικό εμπορικό κέντρο απο την στιγμή που επανακατακτήθηκε.

Τολέδο
  • Catedral Primada Santa María

Ο καθεδρικός του Τολέδο κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης αντικατοπτρίζοντας την ιστορική σημασία του. Το σημείο που είναι χτισμένος ο καθεδρικός αποτελεί τοποθεσία θρησκευτικής λατρείας ήδη από την εποχή των Βησιγότθων. Στην συνέχεια κατά την εποχή της μουσουλμανικής κυριαρχίας ήταν χτισμένο το κεντρικό τζαμί το οποίο και καταστράφηκε το 1085. Ο παρών καθεδρικός χτίστηκε των 13ο αιώνα και η αρχιτεκτονική του αν και κυρίως είναι γοτθική, περιλαμβάνει και στοιχεία της μουσουλμανικής κοινότητας που απέμεινε στην Ισπανία μετά την χριστιανοποίηση της καθώς και της Ισπανικής αναγέννησης. Ο κύριος ναός χαρακτηρίζεται από γλυπτά και ξύλινα χωρίσματα, απέναντι του βρίσκεται το Capilla Mayor, έργο τέχνης του 1498. Το ιερό του ναού είναι με φλαμανδικό γοτθικό στυλ, και παρουσιάζει σκηνές από την ζωή του Χριστού και της Παρθένας Μαρίας

  • Αλκάθαρ του Τολέδου

Το Αλκάθαρ του Τολέδου είναι μια πέτρινη οχύρωση που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης. Το πρωτοκατασκεύασαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως έδρα του κυβερνήτη. Οι Άραβες κατασκεύασαν το οχυρό για να ελέγχουν την πόλη. Μετά την ανάκτηση της πόλης από τους Χριστιανούς, το 1085, ο βασιλιάς Αλφόνσος ΣΤ' της Καστίλλης το ανοικοδόμησε. Ανακαινίστηκε το 1535 από τον Αλφόνσο Ι'.

bottom of page